torsdag 11 november 2010

aggressivt städande!

Vi hade städdag igår.

Först dammsugade Mamma

Embla kröp efter dammsugaren och spanade noga på den väsnande saken. I sovrummet, dammsugarens sista anhalt, morrar Embla plötsligt till, med bestämd fart kryper hon mot dammsugearen, når dammsugarmunstycket, sätter sig ner rynkar på ögonbrynen och gör ett försök till att riva den. Arg som ett bi blev hon på en millisekund. (Dålig mamma som jag är, skrattade jag så jag höll på att storkna. Hoppas det inte gav några skeva signaler). Men man kan ju undra vad hon hade kommit fram till efter allt studerande av dammsugaren innan.


Efter dammsugning ska man våttorka.

Ett konststycke i sig eftersom fröken ville hjälpa till eller så såg hon stången som ett ypperligt redskap att stödja på för att kunna ställa sig upp. När inte mamma tillät det ville hon istället komma åt skurduken. Tillslut var mamma tvungen att ge upp en stund och låta Embla leka med moppen.

Denna städbravad tröttade inte ut damen (lika mycket som mamma).

Tvätten skulle också hängas, jag brukar låna hennes balja för att föra över den våta tvätten från maskinen så att den är närmare hängaren. lilla fröken hjälpsam ställde sig fint vid kanten av baljan och SLÄNGDE ut alla plagg på golvet som jag inte hann fånga upp och när baljan var tom, tog hon och satte tillbaka tvätt från golvet ner i baljan igen bara för att ha något att kasta ur igen.

Yttligare en "kamera-moment" där mamma inte hade kameran i beredskap.

På kvällen stilade hon med nya kunskaper då vi hade Gudfar Joakim på besök, kameran i högsta hugg. Beklagar dock den usla filmkvaliteten.

titta vad vi kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar